ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - CALISTHENICS CIRCUIT

     Τι είναι η καλλισθενική γυμναστική και ποιά η φιλοσοφία της.


Με τον όρο καλλισθενική γυμναστική εννοούμε οποιαδήποτε δυναμική άσκηση μπορεί να πραγματοποιηθεί με το βάρος του σώματος. Η καλλισθενική γυμναστική πηγάζει από την αρχαία Ελλάδα. Η ονομασία “calisthenics” έχει ετυμολογικά ελληνική ρίζα και προέρχεται από τις αρχαίες λέξεις «κάλλος», που σημαίνει ομορφιά και «σθένος», που σημαίνει δύναμη (σωματική και ψυχική).

Η καλισθενική εκγύμναση βασίζεται σε ολοκληρωμένο αναερόβιο σύστημα προπόνησης ικανό να γυμνάσει ομοιόμορφα ολόκληρο το σώμα.

 

     Ποιά το οφέλη της καλλισθενικής γυμναστικής.

Στόχος αυτού του συστήματος προπόνησης, όπως προαναφέρθηκε, είναι η συμμετρική ανάπτυξη και ενδυνάμωση όλων των μυών του σώματος, καρδιακών και σκελετικών. Επιπλέον, η ανάπτυξη της λειτουργικής δύναμης και κινητικότητας, καθώς και άλλων δεξιοτήτων, όπως η ισορροπία, η ευλυγισία , η ευκαμψία  και ο σωματικός έλεγχος. Για το σκοπό αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον πυρήνα του κορμού, που είναι οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι μύες, ως βασικό κέντρο της ισορροπίας του σώματος. Η ομορφιά , η συμμετρία και η ορθοσωμία που μπορεί να αποκτήσει κάποιος μέσα από την αυτήν την προπόνηση, είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας του.

 

     Σε ποιούς απευθύνετε η καλλισθενική γυμναστική.

Η Καλλισθενική γυμναστική απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους , ανεξαρτήτως φύλου , ηλικίας , φυσικής κατάστασης , σωματοδόμησης ή άλλων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων. Χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα προοδευτικών ασκήσεων και αξιοποιώντας το κέντρο βάρους του σώματος μας εξοπλίζουμε το σώμα μας με τα εφόδια να ανταπεξέλθει σε ασκήσεις που φάνταζαν αδύνατες μέχρι πρότινος. Επίσης να σημειωθεί ότι πολλές καλλισθενικές ασκήσεις χρησιμοποιούνται και για αποκατάσταση.

 

Συνοψίζοντας το Καλλισθενικό σύστημα προπόνησης δεν είναι παρά μια μορφή τέχνης που επικεντρώνεται σε ένα όμορφο , καλοσχηματισμένο , δυνατό και προπαντός υγιές ισορροπημένο σώμα..“Είναι ντροπή για έναν άνθρωπο να γεράσει χωρίς ποτέ να βιώσει την ομορφιά (κάλλος) και τη δύναμη (σθένος) που το σώμα του είναι ικανό να αποκτήσει”

-ΣΩΚΡΑΤΗΣ


Μαθήματα Calisthenics circuit απο το Physical Alterlife Gym κάθε Τρίτη στις 16:00.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!  Δημήτριος ΚΧρυσικός

Calisthenics Instructor

Group Trainer Physical Alterlife GymΠηγή : “Βασική Θεωρία & Φιλοσοφία Της Καλλισθενικής Αγωγής”
Ανδριώτης Άγγελος, Ιδρυτής της International Calisthenics Academy


Διαβάστε επίσης